Разследващият журналист Христо Грозев с първи думи след коментара на Кремъл, че

...
Разследващият журналист Христо Грозев с първи думи след коментара на Кремъл, че
Коментари Харесай

Страхува ли се? Христо Грозев отвърна на Кремъл

Разследващият публицист Христо Грозев с първи думи след коментара на Кремъл, че " Оскарите " са политизирани, откакто филмът " Навални " нощес получи наградата за документалистика.

" Не се опасявам, имам вяра, че следствия като нашите фактически имат значение ", каза Грозев пред Българска национална телевизия.
-->
" Когато започнахме този план преди 2 години, още тогава задачата която си поставихме, бе в действителност да спечелим, най-малко да бъдем номинирани за " Оскар ", по опция и да спечелим, защото резултатът е освен един филм. Резултатът е в действителност и това искахме да получим - целият свят да може да види с какво би трябвало да се оправя един опозиционер в Русия, какво значи да се бориш за независимост на словото. Поуките от този филм са освен за Русия ", разяснява журналистът.

Филмът е бил доста комплициран за основаване, тъй като е сниман скрито и никой не е подозирал какво се случва, добавя Грозев.

На въпрос опасява ли се за себе, журналистът отговори:

" Страхът е субективно чувство, което аз персонално нямам, само че обективно си давам сметка, че вследствие на серията следствия, които направихме, е доста по-трудно да работи тази машина за убийства освен в Русия, само че и отвън нея, защото разследвахме доста други опити за убийства от страна на съветското военно разузнаване и ФСБ. Знаех, че това естествено ще има дълготрайни резултати и в действителност сега се постанова да пребивавам на практика обособен от фамилията си - да пребивавам в Америка, да напусна Австрия и да не мога да пристигам в България ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР